Yaşam daima yolunda giden şeylerle ve   mutluluklarla dolu değildir.Bazen bir şeyler  istediğmizin aksi yönünde ilerleyerek bizi farklı ruh hallerine itebilir.Aşmamız için en çok ihtiyacımız kendimizdir.Yorulmuşuzdur ve kendimize bu zamanı vermemiz gerekiyordur yalnızca...
 PEKİ DAHA İYİ HİSSETMEK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

1.YÜZLEŞMEK VE KABULLENİŞ
 Her ne sorunumuz olursa olsun kaçmak yerine acı dahi verse kabullenmemiz ve bundan sonrası için bir yol çizmemiz gerekir. Aksi takdirde yüzleşmekten korkarak kaçtıklarımız bizi yenmeye başlar.

2.KENDİMİZİ SUÇLAMAKDAN VAZGEÇMEK 
 Hiçkimse ne mükemmeldir ne de oldukça masum ve herkes bir noktada kendi elini tutmak zorundadır tam olarak bu yüzden kendimizi suçlamayı bir kenara bırakmamız gerekmiyor mu ? 

3.BİZE ÇOK ZIT FİKİRLERDEN VE İNSANLARDAN UZAKLAŞMAK 
İçinde bulunduğumuz ortam eğer bizim benliğimize çok uzaksa bu bizi içten içe çok fazla tedirgin eder. Ait değilmiş gibi hissederiz bir nevi kendimizi yok saymış gibi bir durum olur. Kendimizi yok saymamız demek de yaşamdaki tüm mücadelemizi boşa saymak demek... Bu yüzden her şeyden önce kendi varlığımız için ait olmadığmız yerler ve insanlardan uzaklaşarak  daha huzurlu hissedebiliriz.

4.HAYAL KURUP HEDEF BELİRLEMEK
Hayal kurmak mutlu olacağımızı düşerek yarattığmız anlardır. Ve orada her şey yolundadır! Bu bizi kısa süreli mutlu eder. Mükkemmel ve kısa anlardır hayallerimiz. Ve durup acabaları düşünmek yerine hayalimizi hayatımız yapabilmek için hedeflerimizi belirleyip gereken fedakarlıklarla devam etmemiz gerekir. Sonuç istediğimiz ölçüde dahi olmasa güvendiğimiz irade dahi dayanağımız olur.

5.UYGULAMAK
Elbette hayal kurmak ve yapacağımıza inanmak çok güzel fakat bunların altına doldurmadığmız , doldurmaya çalışmadığımız zaman anlamını kaybetmeye başlar.Eğer olmasını istiyorsak bunların gerçek olmasını sağlayacak sihirli ellerin hayatımıza hiç dokunmayacağını bilmezden gelmememiz gerekir.İstediklerimizin bizden istediği çabayı zamanı verdiğimizde mutlaka düzelmeye başlayacaktır.


Son olarak bazen yine de olmayabilir. En ayakta durmanız gereken zamanda istediğiniz güçte olmayabilirsiniz.Ancak unutmayın aynı seçenek için dahil alternatif yollar vardır...

2 Yorumlar

  1. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Yazdıklarınızı kendi hayatımda uygulucam.

    YanıtlaSil
  2. Ne mutlu bana, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski